İSTANBUL / ATAŞEHİR - İÇERENKÖY HASANLEYLİ İLKOKULU

Tarihçemiz

1982 yılında İlk Temel Okullardan biri olarak İçerenköy “Temel Eğitim Okulu” adı ile açılmış olan okulumuz eğitim ve öğretime başlamıştır. O dönemde kalabalık öğrenci sayısından dolayı üçlü eğitim öğretimin yapıldığı zamanlarda olmuştur.

1988 yılında Hasan Leyli isimli hayırsever iş adamı tarafından ek binanın yapımına başlanmış, bina tamamlanmadan Hasan Leyli’nin ölümü sonucu ek bina çevredeki vatandaşların katkılarıyla tamamlanmıştır. Okulumuz 1990–1991 öğretim yılından itibaren de “İçerenköy Hasan Leyli İlköğretim Okulu” adıyla açılmıştır, İçerenköy Hasan Leyli İlköğretim okulu 8800 metrekarelik toplam alan üzerinde, 3300 metrekarelik A ve B Blok binaları olmak üzere iki bina ve 5500 metrekarelik okul bahçesiyle eğitim öğretime devam etmektedir. Fiziki kapasitesinin yanında ortalama 2550 öğrenci sayısıyla bağlı olduğu Ataşehir ilçemizin en büyük ilköğretim okullarındandır.

2007/2008 öğretim yılında okulumuza A ve B Blok binaları Dünya Bankası kredisiyle deprem güçlendirmesi yapılmıştır. 2008 Yılı´nda Ataşehir İlçesi sınırlarına dahil edilen İçerenköy Mahallesi ile okulumuz halen 1 Müdür, 1 Müdür Başyardımcısı, 4 Müdür Yardımcısı ve 90’a yakın öğretmen kadrosuyla hizmet vermekte iken 2012 yılı itibariye okulumuz İçerenköy Hasan Leyli İlköğretim Okulu olarak eğitim-öğretime devam etmiştir. Kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen 6287 sayılı Kanun ile birlikte gerçekleşen düzenleme ve sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sonucunda İçerenköy Hasan Leyli İlkokulu olarak 2012 yılından itibaren aynı yerinde, yeni ismiyle eğitim ve öğretime devam etmektedir.

Toplam  1329 Öğrenci, 50 Öğretmen, 1 Müdür, 3 Müdür Yardımcısı ve Yardımcı Personelleriyle büyük bir aileyi temsil ederek, eğitim hizmetlerinin üstünde eğitim ve öğretim vermek amacıyla yenilikçi fikirler ile kurumumuz hizmet vermektedir.

Yayın: 30.12.2015 - Güncelleme: 30.12.2015 19:14 - Görüntülenme: 4905